NOR CURIER 930X122

analize apă

CALITATEA APEI, MONITORIZATĂ CA LA CARTE

Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei este un un program educaţional internaţional menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale Planetei. Oamenii de pretutindeni sunt încurajaţi să testeze calitatea apelor prin monitorizări de bază ale acestora.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Programul este coordonat în prezent de EarthEcho International, sub denumirea EarthEcho Water Challenge.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei este sărbătorită oficial pe 18 septembrie, dar activităţile de monitorizare a apei se pot desfăşura oricând, din 22 martie (când se aniversează Ziua Mondială a Apei) și până pe 31 decembrie. Activitățile constau în efectuarea, cu ajutorul unor truse speciale, a analizelor apei la 4 indicatori: oxigen dizolvat, pH, temperatură şi turbiditate.

„Societatea Apă Canal 2000 SA s-a implicat din anul 2004 în desfăşurarea acestui program la nivel local, în acest sens colaborând cu mai multe şcoli din judeţul Argeş în cadrul programului educaţional Piky.

Şi în acest an continuăm organizarea activităţilor specifice şi invităm elevii şi profesorii să monitorizeze calitatea apelor utilizând truse puse la dispoziţia şcolilor de către societate.

Scopul acestei acţiuni este formarea unei atitudini de respect pentru natură şi dezvoltarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător.

În cadrul societăţii Apă Canal 2000, calitatea apei – pe fluxurile de tratare şi epurare, în reţelele de distribuţie de apă potabilă şi reţelele de canalizare din aria de operare – este monitorizată în permanenţă prin cele două laboratoare, respectiv Laboratorul Uzinei de Apă şi Laboratorul Ape Uzate.

De Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei, reafirmăm că apa curată înseamnă viaţă, iar vieţile noastre depind de modul în care protejăm calitatea apelor noastre”, transmite societatea Apă Canal.

Mai multe informaţii legate de acest program pot fi aflate accesând www.worldwatermonitoringday.org.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90