NOR CURIER 930X122

Arges

CĂLUȘARII ȘI LĂUTARII DIN ARGEȘ AU FĂCUT SENZAȚIE LA EXPO MILANO 2015

La invitația Ministerului Afacerilor Externe, în perioada 9-13 iunie o delegație de artiști populari din județul Argeș reprezintă România la Expoziția Universală de la Milano, din Italia.

Citiți și: A nins în Argeș!

Argeșenii selectați să poarte timp de cinci zile cu mândrie statutul de ambasadori ai României la cel mai mare eveniment mondial al anului sunt taraful de lăutari ”Doina Bascovului”, condus de Cătălin Iancu, grupul de călușari al Casei de Cultură ”Adriana Trandafir”, condus de coregraful Marin Stănoiu, Grațian Bădescu, solist al ”Doinei Argeșului”, și Nicoleta Vorovenci, profesoară a Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești și o valoroasă și pasionată păstrătoare a tradiției țesutului la război.

Încă din prima zi și de la primele acorduri ale viorii și țambalului, artiștii argeșeni au facut senzație, Pavilionul României dovedindu-se neîncăpător pentru mulțimea de vizitatori care au dorit să asiste la reprezentațiile tarafului sau ale călușarilor.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Ropote de aplauze a primit și Grațian Bădescu, cel care a încântat audiența cu un emoționant repertoriu de doine, interpretate atât vocat, cât și la solz de pește.

La întrebările exprimate în zeci de limbi a răspuns și rucăreanca Nicoleta Vorovenci, care i-a învățat pe vizitatori să țeasă cu mâna lor mici obiecte de artizanat, pe care aceștia le-au primit apoi drept suvenir.

Pe ritmurile horelor și sârbelor publicul a fost inițiat în tainele dansului popular românesc, prinzându-se într-o horă a prieteniei fără frontiere alături de reprezentanții delegației argeșene.

Prezent pe toată durata primei zile a reprezentării Argeșului la Expo Milano 2015 alături de membrii delegației argeșene, comisarul României la Milano, Georgian Ghervasie, s-a declarat foarte încântat atât de prestația artiștilor, cât și de reacția publicului numeros. Mâine, 12 iunie, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, se va alătura delegației argeșene. Reamintim că în perioada 26-27 august corul ”Ars Nova” al Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești va susține recitaluri în cadrul Pavilionului României, din repertoriul internațional și popular.

Expo Milano 2015 se desfășoară în perioada 1 mai-31 octombrie și reunește 145 de țări participante din întreaga lume.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3