NOR CURIER 930X122

balea lac

hotelul_de_gheata

În ce CONDIȚII VITREGE lucrează! PE GER ȘI VISCOL!

Este al nouălea an în care se construiește. De fiecare dată, materializarea proiectului necesită mult efort și rezistență. Rezistență la vremea deosebit de aspră din zonă.

Citiți și: Alertă la Bâlea! Intervenție de urgență pentru salvarea unui copil și a mai multor persoane

Ridicarea hotelului de gheață de la Bâlea Lac (de la granița dintre județele Argeș și Sibiu, în Sibiu), căci despre el este vorba, se află în plină desfășurare. În ciuda condițiilor meteorologice vitrege, muncitorii lucrează de zor pentru ca hotelul să fie dat „la cheie” înainte de Crăciun. Aici, în Munții Făgăraș, la mai bine de 2.000 de metri altitudine, gerul și viscolul fac legea în această perioadă a anului. Chiar acum acolo sunt minus 8 grade, iar vântul bate cu putere. Recent, însă, au fost, și zile în care muncitorii au lucrat la aproape minus 15 grade.

Au din belșug „materiale de construcție”. Zăpada măsoară 65 de centimetri, iar bucățile de gheață sunt luate din lac. Hotelul se ridică ușor, ușor pe scheletul metalic. Anul acesta este construit în stil baroc.

Citiți și: Alertă meteo imediată: Meteorologii avertizează! Pericol!

Va avea 12 camere duble, iar alături de hotel vor fi câteva igluuri. Pentru Revelion hotelul a fost închiriat de o agenție de turism din Anglia. O cameră în hotelul de gheață costă 300 de lei pe noapte, iar cazarea într-un igluu – 400 de lei pe noapte. Cine va dori o cină specială, cu mâncăruri și băuturi servite în farfurii și pahare din gheață, va plăti 250 de lei de persoană. (Foto: Arhivă)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3