930 x122 grota rece

bicicletă

Ce riscă cei care circulă beți sau drogați cu trotineta electrică sau bicicleta

Ce riscă cei care circulă beți sau drogați cu trotineta electrică sau bicicleta

Citiți și: Șoferii care depășesc bicicliștii și trotinetiștii pot rămâne fără permis!

Cât de gravă poate fi sancțiunea pentru că mergi cu bicicleta sau cu trotineta sub influența alcoolului ori a altor substanțe?

În Codul rutier, adică OUG nr. 195/2002, este expres sancționată drept contravenție, la art. 101, „nerespectarea de către conducătorul unei biciclete sau trotinete electrice a interdicţiei privind circulaţia sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora”, notează Avocatnet.ro.

Citiți și: Măsură tranșantă! Ce-i așteaptă pe pietonii care traversează cu ochii în telefon

Amenda pentru această faptă este între 870 și 1.160 de lei (prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni – 6-8 puncte-amendă).

În Codul penal, la incriminarea faptelor de conducere sub influența alcoolului sau altor subtanțe se menționează vehiculele pentru care ai nevoie de permis de conducere.

Cum nu ai nevoie de permis nici pentru trotinetă, nici pentru bicicletă, aceste fapte nu pot intra sub umbrela acelor infracțiuni de la art. 336/337 din Codul penal.

Dar discuția e cu totul alta dacă respectiva persoană, să zicem, accidentează pe cineva și are loc o vătămare – aici, dosarul penal e o certitudine!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90