930×122 CAPRA 5

Arges

RADU_STROE

Ce va zice ministrul de Interne despre scandalul prospecțiunilor geologice din Argeș?

Despre prospecțiunile geologice cu explozibil pe care firma controlată de Ovidiu Tender le face în Argeș a aflat și ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe. Ministrul a fost interpelat în scris pe această temă de Theodor Nicolescu, deputat PNL al Argeșului.

Citiți și: Argeșul este „însângerat”! Drame de nedescris în cuvinte

În interpelare, Nicolescu îl informează pe Stroe în legătură cu știrile apărute în presă care au reclamat că lucrători ai societății bucureștene Prospecțiuni SA ar fi intrat abuziv pe terenurile private ale unor proprietari din câteva comune argeșene (Poiana Lacului, Moșoaia, Vedea, Șuici și Sălătrucu). „Din precizările primarilor reiese că doar unitățile administrativ-teritoriale și-ar fi dat acordul pentru aceste lucrări de prospecțiuni geologice numai pe domeniul public, și nu pe domeniul privat, motiv pentru care proprietarii au sesizat autoritățile locale. Având în vedere gravitatea acestor cazuri, vă rog să precizați care sunt măsurile și pârghiile pe care le are la dispoziție pe plan local instituția pe care o conduceți pentru a interveni în soluționarea lor, astfel încât să fie restabilită încrederea oamenilor, precum și siguranța pentru proprietățile lor”, scrie deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu în interpelarea adresată ministrului de Interne.

Amintim că, anterior, parlamentarul l-a interpelat pe același subiect și pe președintele Agenției Naționale de Resurse Minerale, Gheorghe Duțu. Deputatul l-a întrebat pe acesta dacă Agenția a eliberat licență pentru prospecțiunile geologice din Argeș și dacă da care sunt tipurile de zăcăminte vizate. Theodor Nicolescu așteaptă acum răspunsuri scrise din partea celor doi.

Citiți și: Mascații au luat cu asalt Colegiul „Brătianu” din Pitești

Dacă inițial au existat suspiciuni că acțiunea are ca scop găsirea unor zăcăminte de gaze de șist, autoritățile și reprezentanții societății Prospecțiunii SA au negat, anunțând că este vorba de hidrocarburi, mai exact de petrol. De altfel, beneficiarul prospecțiunilor este OMV Petrom. Precizăm din nou numele localităților din Argeș în care, potrivit Agenției județene pentru Protecția Mediului, se fac aceste prospecțiuni: Răchițele de Jos, Băbana, Ciocănești, Slătioarele, Ciocănăi, Smeura, Geamăna, Albota, Broșteni, Lăceni, Lăngești, Săpata, Mârghia de Jos, Chițani, Vedea, Lungulești, Vața-Alunișu, Preajba-Cartojani și Pitești. Prospecțiunile presupun detonarea de explozibil sub pământ, pentru detectarea eventualelor zăcăminte de petrol.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3