New Profesional Consult 930 x 122

Arges

CHINEZI PESTE TOT!

O delegație a Comitetului Permanent al Congresului Popular din provincia Sichuan–China se află azi în vizită în județul Argeș.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Membrii delegației au fost primiți de președintele Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, și de vicepreședintele Constantin Polexe. Delegația este condusă de vicepreședintele provinciei Sichuan, Doaping  Liu. Acesta și-a exprimat dorința încheierii unui parteneriat între provincia chineză și județul Argeș în educație, economie, agricultură, turism și în domeniul conservării culturii tradiționale și al schimburilor culturale.

Oaspeții chinezi vor vizita Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești și Centrul de Cultură ”Brătianu”, din orașul Ștefănești. De asemenea, chinezii au fost invitați să participe la concertul de colinde al corului Ars Nova, concert care va avea loc în această seară, de la ora 19, la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

În ultima vreme, relațiile dintre România și China au redevenit apropiate. Acum câteva luni o delegație guvernamentală din care au făcut parte și Constantin Nicolescu și Tudor Pendiuc, primarul Piteștiului, a fost în China. În plus, recent, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat forumul economic China-Europa Centrală și de Est. China se află în plină expansiune pentru ocuparea unei părți cât mai consistente din piețele economice și comerciale din Centrul și Estul Europei, inclusiv piața din România.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90