New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ninsoare_13feb

COD GALBEN DE PLOI, NINSORI, POLEI ȘI VÂNT

Cu puțin timp în urmă Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori și intensificări ale vântului. Codul vizează și județul Argeș (vezi harta ANM) și va fi valabil din această seară, de la ora 23, până miercuri, 10 decembrie, la ora 10.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor. În Oltenia şi în Muntenia va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse în general între 25 şi 50 l/mp. În Moldova în cursul nopţii de luni spre marţi vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă, care local vor depune polei. Apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, care va depăşi local 15-20 de cm, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Vântul se va intensifica în sud-estul ţării, acolo unde rafalele vor depăşi 55-60 km/h, dar izolat şi pe crestele montane, unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90