930×122 CAPRA 5

cod galben

Cod galben de viscol și ninsori în Argeș!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme severă.

Citiți și: Atenție, argeșeni! Fenomene extreme

Este vorba despre un cod galben de ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și polei, și un cod portocaliu de ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă.

Codul galben intră în vigoare din această dimineață, de la ora 10:00, și este valabil până vineri – ora 12, și include și zona de nord a județului Argeș.

Citiți și: Vreme extremă în Argeș. God galben de vijelii, dar și de caniculă

În intervalul menţionat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp. În nord-estul Moldovei și izolat în rest se va depune polei.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în sudul Olteniei.

Codul portocaliu intră în vigoare tot din această dimineață, de la ora 10:00.

În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp.

Din cauza vremii extreme, mai multe drumuri naționale din zona Moldovei sunt închise. De asemenea, autoritățile din județele Iaşi și Botoșani au decis să suspende joi cursurile în toate şcolile, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului.

Foto descriptiv: Digi24

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache