930X122 MAIA

comuna

COMUNA ARGEŞEANĂ ÎN CARE UNUL DIN TREI LOCUITORI ESTE ROM

În judeţul Argeş există o comună în care unul din trei locuitori este de etnie romă. Doar o cincime dintre romii din comuna respectivă îşi declară, însă, etnia oficial.

Citiți și: Aroganța puterii: Când se promite totul și se oferă nimic

Primarul localității Cetăţeni, Ion Toader, a spus astăzi, în săptămânala conferinţă de presă de la Prefectură, că dintre cei 3.000 de locuitori ai comunei circa 1.000 sunt romi. Dintre aceştia, a completat primarul, lucrează 4, iar în jur de 600 primesc ajutor social sub formă de venit minim garantat.

„Doar 200 s-au declarat a fi romi, restul au zis că sunt români. Dar noi ştim că avem cea mai mare comunitate de romi din mediul rural din Argeş. 150 dintre ei ocupă ruinele unor cetăţi şi încercăm să găsim soluţii pentru a-i strămuta”, a precizat aprimarul. (Foto: epochtimes-romania.com)

Citiți și: Argeș. Imagini șocante! Șofer de microbuz filmat când „aruncă” un elev afară din mașină

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3