930×122 CAPRA 5

apa canal

CONTROALE DE AMPLOARE! AVERTISMENT DUR DE LA APĂ CANAL

Controale de amploare! Avertisment dur de la Apă CanalS.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti face zilnic controale în toată aria de operare a societăţii. Echipe mixte identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare și fac monitorizări cu camera de inspecţie video pentru depistarea situaţiilor în care au loc încălcări ale prevederilor legale, contractuale şi ale Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

Citiți și: Faceți-vă rezerve: Rămâneți fără apă!

Astfel, în perioada ianuarie-august 2017 au fost identificate peste 250 de locuri la care s-au constatat în principal următoarele nereguli:

-utilizatori branşaţi clandestin la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără avizul operatorului;

Citiți și: Se oprește apa în Pitești. Aceste zone sunt afectate!

-utilizatori care sunt branşaţi la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, dar care deţin şi branşamente clandestine;

-utilizatori care sunt branşaţi la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare faţă de care a existat suspiciunea de fraudare a consumului înregistrat de aparatele de măsură, iar suspiciunea a fost confirmată. Suspiciunea a fost indicată de alarmele furnizate de modulul radio utilizat pentru transmiterea datelor la distanţă (exemplu: alarma de „curgere inversă“);

-utilizatori cu apometrul defect, blocat, spart, montat incorect, fără sigiliul operatorului şi/sau fără sigiliul metrologic sau cazuri în care contorul lipseşte din instalaţie;

-utilizatori la care s-a constatat intervenţia neautorizată sub orice formă asupra branşamentului, asupra contorului sau asupra modulului (urme vizibile pe mufe, holendere, filtre), cu scopul influenţării indicaţiilor acestora;

-utilizatori la care s-a constatat executarea de lucrări clandestine de ocolire a contorului.

Conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă conduc deseori la un nivel scăzut de presiune în reţea, dar şi la producerea unor avarii pe segmentul de distribuţie. Pentru executarea lucrărilor de remediere a avariilor pot fi deconectate de la serviciul de alimentare cu apă străzi întregi, spre disconfortul a zeci de mii de consumatori.

Branşamentele ilegale (de tipul bypass, dublu branşament) afectează nu doar operatorul, ci şi ceilalţi consumatori contractuali care îşi plătesc facturile la zi şi care, mai ales pe perioada de secetă, riscă să rămână fără apă.

Realizarea de branşamente clandestine prezintă pericol pentru întreg procesul de alimentare cu apă a consumatorilor. În majoritatea cazurilor procedurile de conectare ilegală sunt executate cu nerespectarea condiţiilor tehnice elementare, lipsa procedurilor de dezinfectare şi spălare a reţelelor având implicaţii asupra calităţii apei potabile.

De asemenea, racordările neautorizate la reţeaua de canalizare pot conduce la deversări necontrolate ale volumului apei uzate, ceea ce presupune o suprasolicitare în funcţionarea reţelelor şi staţiilor de pompare a apelor uzate.

S.C. Apă Canal 2000 S.A. avertizează că va intensifica acţiunile de control menite să identifice branşamentele de apă şi racordurile de canalizare clandestine şi va aplica prevederile legale fără nici o concesie, respectiv: facturarea prejudiciului adus operatorului şi a expertizei tehnice (taxa de audit) şi sesizarea organelor de urmărire penală în cazurile confirmate de furt de apă.

Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă (racordare la sistemul public de canalizare fără avizul operatorului) şi stoparea oricărei modalități de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de măsură, rugăm consumatorii să anunţe reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A., prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii (Piteşti, bulevardul I.C. Brătianu, nr. 24A) sau pe adresa de e-mail contact@apa-canal2000.ro.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3