930 x122 grota rece

15 ani

DACIA-RENAULT, INVESTIȚII DE 2.300.000.000 DE EURO ÎN 15 ANI

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme care țin de industria auto, deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici, a participat la Centrul Tehnic Titu la evenimentul dedicat aniversării a 15 ani de când Dacia a devenit parte a grupului Renault. Printre alții, au mai fost prezenți și președintele Senatului României, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, și Constantin Stroe.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

“Am fost onorat să particip la acest eveniment și cu atât mai mult să transmit mesajul de felicitare al prim-ministrului Victor Ponta. Afirm cu mândrie un lucru cunoscut de fiecare dintre noi: Dacia-Renault a devenit cel mai cunoscut brand industrial al României și unul dintre cei mai competitivi constructori de automobile de la nivel european și chiar mondial. Activitatea desfășurată de-a lungul celor 15 ani de parteneriat Dacia-Renault merită întreagă noastră apreciere și cele mai sincere urări pentru mulți ani de reușite de nivel înalt. Oameni bine pregătiți din punct vedere profesional s-au implicat cu pasiune și maximă dedicare pentru a conduce grupul Dacia-Renault pe culmile succesului, respectând dezideratul pentru performanță și calitate.

Sunt mândru că grupul Dacia-Renault a fost anul trecut cel mai mare exportator al României, acoperind 7, 7% din exporturile ţării. În ultimii 4 ani un total de peste 90% din producţia de vehicule Dacia a fost exportat în peste 42 de ţări, prin peste 1.800 de puncte de distribuţie. Franţa ocupă prima poziţie în topul principalelor destinaţii de vânzări Dacia, fiind urmată de Germania. 2, 3 miliarde de euro în 15 ani de investiții, 4, 48 de miliarde de euro în 2013, respectiv 3% pondere în PIB-ul României, peste 38% cotă de piață Dacia+Renault, 17.000 de salariați și 130.000 de locuri de muncă indirecte la peste 1.500 de furnizori – toate aceste cifre arată nivelul de performanță la care a ajuns Dacia de-a lungul timpului, fiind unul dintre pilonii economiei românești și una dintre mărcile care contribuie la o imagine pozitivă a României în lume.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Reușita grupului Dacia-Renault reprezintă un model de succes, demn de urmat pentru orice companie de profil și nu numai. Felicit grupul Dacia-Renault și retransmit întreaga mea apreciere și considerație pentru toți cei 15 ani de succes în România și dincolo de granițe. La mulți ani!”, a declarat Mircea Drăghici.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90