EcoMoto 930×122

Arges

DAN ȘOVA, ÎN ARGEȘ: AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU, GATA ÎN 2019

Subiectul fierbinte al conferinței de presă susținută astăzi la Primăria Curtea de Argeș de ministrul Transporturilor, Dan Șova, a fost construirea autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Citiți și: Un Mercedes s-a făcut scrum pe Autostrada București – Pitești!

Ministrul a precizat că lucrările vor începe în anul 2015 (mai precis de atât nu a fost) concomitent pe două tronsoane: Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea. Potrivit lui Dan Șova, cele două tronsoane vor fi gata în anul 2017, iar centrul autostrăzii, adică tronsonul final între Curtea de Argeş şi Boiţa, în 2019.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a anunțat că săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare a tronsonului Pitești-Câmpulung Muscel de pe DN 73. Vestea proastă este că lucrările, care au asigurate finanțarea de la bugetul statului, vor dura doi ani! În schimb, Șova a informat că pentru anul în curs nu există finanțare pentru reabilitarea DN 73 C, pe tronsonul Câmpulung Muscel-Curtea de Argeș. În sfârșit, ministrul Transporturilor  a adus în discuţie şi Transfăgărăşanul, informând că până la sfârșitul anului va prezenta o soluție pentru ca drumul să poată fi folosit de la 6 până la 8 luni pe an. Asta în condițiile în care acum Transfăgărăşanul este deschis traficului rutier doar 4 luni (1 iulie-31 octombrie).

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3