New Profesional Consult 930 x 122

ateliere

DE AZI, ATELIERE DE CREAȚIE POPULARĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti organizează atelierele de creaţie populară Arta confecţionării ţesăturilor din lână și Arta micilor iconari, sub coordonarea restauratoarelor Malvine Mocenco și Cătălina Maria Ghinea.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Atelierele vor avea loc începând de astăzi și până pe 21 august în parcul domeniului Goleştilor, în cadrul programului educaţional-cultural „Vacanţa de vară… la ţară!”. Vor participa în jur de 50 de copii de la grădiniţe şi şcoli gimnaziale din judeţul Argeş.

Deschiderea este programată pentru azi, la ora 10.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

La primul atelier copiii vor face covoraşe ţesute în două iţe, cu motive ornamentale inspirate din zona etnografică a Olteniei. Lâna va fi vopsită cu ajutorul coloranţilor vegetali, obţinuţi din plante tinctoriale. La cel de-al doilea micii pictori vor realiza icoane pe sticlă după izvoade vechi, venite din tradiția centrului de la Nicula.

Creaţiile premiate urmează să fie incluse în expoziția finală din luna septembrie, care va fi deschisă până la sfârșitul anului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90