EcoMoto 930×122

craciun

„DE CRĂCIUN ÎL SĂRBĂTORIM PE… MOȘ CRĂCIUN!”. ZĂU?

În zilele de dinaintea Crăciunului, chiar și azi, în Ajun, magazinele sunt pline de lume. Peste tot e forfotă. Oamenii sunt într-o continuă şi dezordonată mişcare, în căutarea unor cadouri cât mai speciale şi, bineînţeles, la ofertă. Ar fi în stare să se calce în picioare pentru a pune mâna pe un produs la preț redus!

Citiți și: Darul vieții de Crăciun: Patru nou-născuți la Spitalul Județean din Pitești

Dar de ce atâta agitaţie, ce sărbătorim, de fapt, de Crăciun? ,,De Crăciun îl sărbătorim pe Moş Crăciun! Mâncăm şorici, carne de porc și sarmale și aşteptăm colindătorii”, ne-a spus, sigură pe ea, o doamnă care se afla la cumpărături. Ca ea, probabil, sunt nu puțini. De Crăciun sărbătorim, totuși, nu pe… Moș Crăciun, ci Naşterea Domnului Iisus Hristos.

Conform tradiţiei, Maica Domnului, fiind pe cale să nască, i-a cerut adăpost lui Moş Ajun. Acesta, motivând că este un om sărac, a refuzat-o, îndrumând-o spre fratele său mai bogat, Moş Crăciun. El era stăpânul staulului în care au stat Iosif şi Maria când s-a născut Iisus. După naştere, acesta l-a aşezat pe Iisus sub un măr. Apoi a cules fructe, pe care, de bucurie, le-a zvârlit către toți copiii care treceau pe acolo. De aici şi obiceiul ca Moş Crăciun să vină cu daruri la copii.

Citiți și: Cât costă brazii de Crăciun și de unde puteți lua ieftini

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3