930×122 CAPRA 5

Arges

DEMOGRAFIA E PRAF ȘI PULBERE! POLITICIENII NU VĂD, NU AUD!

Populația Argeșului continuă să scadă de la o lună la alta. Sporul natural negativ reprezintă una dintre cauze. Este un fenomen care, după cum bine se știe, există în întreaga țară. Un fenomen pe care clasa politică îl ignoră, preferând să manipuleze cu subiecte derizorii agenda publică. Studiile arată că în acest ritm populația județului și a României se va reduce dramatic în următorii ani.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Și în iulie, cea mai recentă lună în privința căreia statisticienii au centralizat informațiile respective, numărul deceselor în județ a depășit numărul nașterilor. S-au înregistrat 552 de decese și numai 494 de nașteri. Prin urmare, a rezultat un spor natural negativ de 58 de persoane. Totuși, comparativ cu iulie anul trecut, numărul deceselor a fost mai mic cu 17 persoane (minus 3%), în timp ce numărul nou-născuților a fost mai mare cu 12 (plus 2, 5%). În iulie anul curent s-au înregistrat 4 cazuri de mortalitate infantilă, cu două mai multe decât în aceeași lună a anului trecut.

Amintim că în octombrie 2011, data celui mai recent recensământ al populației, Argeșul mai număra doar puțin peste 612.000 de locuitori, cu peste 40.000 (6, 16%!) sub nivelul din 2002, anul precedentului recensământ. La ce să ne așteptăm din punct de vedere demografic în următorii zeci de ani? „În nicio variantă de proiectare populaţia României nu va înregistra creşteri. În varianta optimistă (presupunând creşterea fertilităţii, creşterea speranţei de viaţă şi un sold pozitiv al migraţiei externe), în 2060 ţara noastră ar avea cu 5, 7 milioane de locuitori mai puţin faţă de 2013, iar în cea pesimistă (presupunând scăderea şi apoi menţinerea la un nivel redus a fertilităţii, creşterea speranţei de viaţă şi un sold pozitiv al migraţiei externe), populaţia s-ar diminua cu 7, 2 milioane de locuitori.”, precizează Institutul Național de Statistică.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3