930 x122 grota rece

Arges

Depopularea va avea dimensiuni dramatice în Argeș

Depopularea va avea dimensiuni dramatice în Argeș

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Declinul populației din București ar ajunge la aproape un sfert din populația actuală până în 2050, iar în celelalte județe, cu excepția Iași, populația ar urma să scadă de asemenea considerabil, declinul urmând să aibă proporții dramatice în județele din sudul țării, dar nu numai.

Județele cu declin mai redus, sub 15%, sunt fie județe mai dezvoltate și care atrag migrație internă, fie județe, nu multe, in care dimensiunea scăderii naturale este mai moderată, prin natalitate și mortalitate încă neafectate la cotele cele mai mari, sunt proiecții incluse într-un studiu demografic semnat de profesorul universitar Vasile Ghețău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Conform proiecției, populația Argeșului ar urma să scadă cu circa 30% până în 2050. În prezent, populația județului Argeș este de circa 640.000 de persoane.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • gol spune:

    pai cand ai doar fabrici si alea de 2 lei si nicio alta optiune de angajare in judetul asta socialist de 2 lei, la ce te poti astepta?

  • Sorin spune:

    Nu cred, se cumpără apartament în draci în Pitești!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3