Arges

Depopularea va avea dimensiuni dramatice în Argeș

Depopularea va avea dimensiuni dramatice în Argeș

Citiți și: Cod Galben: Atenționare hidrologică!

Declinul populației din București ar ajunge la aproape un sfert din populația actuală până în 2050, iar în celelalte județe, cu excepția Iași, populația ar urma să scadă de asemenea considerabil, declinul urmând să aibă proporții dramatice în județele din sudul țării, dar nu numai.

Județele cu declin mai redus, sub 15%, sunt fie județe mai dezvoltate și care atrag migrație internă, fie județe, nu multe, in care dimensiunea scăderii naturale este mai moderată, prin natalitate și mortalitate încă neafectate la cotele cele mai mari, sunt proiecții incluse într-un studiu demografic semnat de profesorul universitar Vasile Ghețău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române.

Citiți și: Hipertensiunea, diabetul și cancerul fac ravagii în Argeș

Conform proiecției, populația Argeșului ar urma să scadă cu circa 30% până în 2050. În prezent, populația județului Argeș este de circa 640.000 de persoane.

Foto descriptiv

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

2 comentarii

  • gol spune:

    pai cand ai doar fabrici si alea de 2 lei si nicio alta optiune de angajare in judetul asta socialist de 2 lei, la ce te poti astepta?

  • Sorin spune:

    Nu cred, se cumpără apartament în draci în Pitești!


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441