Donaris 930 x 122

Arges

„DOMNULE PREFECT, NOI VREM WC-URI!”

Reprezentanții școlilor de șoferi din Argeș s-au întâlnit cu prefectul Cristian Soare. La întâlnire au participat și șefii Agenției județene a Autorității Rutiere Române, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai marilor clinici medicale din Argeș care întocmesc fișe medicale pentru conducătorii auto și ai Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea de Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

A nu știm câta oară (rezolvarea problemei, una banală, trenând de ani și ani de zile), reprezentanții școlilor de șoferi au cerut instalarea unor toalete ecologice și montarea unor copertine (pentru adăpostire pe timp de ploaie) în cele 3 puncte de examinare practică din Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel. De asemenea, ei au solicitat ca Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea de Permise de Conducere să comunice mai bine cu școlile de șoferi, în sensul informării asupra modificărilor și a noutăților din legislația de profil.

În privința toaletelor ecologice și a copertinelor prefectul nu a promis nimic. În schimb, s-a stabilit ca Serviciul pentru Eliberarea de Permise de Conducere și școlile de șoferi să redacteze un îndrumar de procedură, pe care examinatorii să-l folosească la probele practice, astfel încât evaluarea candidaților să fie făcută obiectiv și unitar. Îndrumarul ar fi o noutate absolută pentru România. O propunere pe care prefectul a asigurat că o are în vedere pentru eventuala ei materializare este aceea ca la probele practice să asiste și câte un reprezentant al școlilor de șoferi, tot o noutate la nivel național. Inițiatorii propunerii spun că astfel examinările ar căpăta un plus de transparență și ar fi eliminate, prin prezența ca martor a unui instructor, suspiciunile și interpretările incorecte ale procedurii de examinare.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

O nouă întâlnire în aceeași formulă se va desfășura pe 25 aprilie.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3