Donaris 930 x 122

evaziune fiscala

DOSAR-MAMUT ÎN ARGEȘ, CU ZECI DE INCULPAȚI ȘI DAUNE MARI

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Citiți și: Poliţia va putea intra în casele oamenilor fără mandat, ca să caute o persoană dispărută

„32 de persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au declarat către organele fiscale şi au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor administrate achiziţii de bunuri (materiale de construcţii, bitum rutier, produse textile, piese auto etc.) de la două societăţi cu comportament de tip fantomă, deşi în realitate mărfurile facturate fie nu au existat, fie nu proveneau de la furnizorul declarat.

În acest fel s-a adus un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 1.378.145 de lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neachitat la bugetul de stat ca urmare a micşorării artificiale a bazei impozabile.

Citiți și: Angajări din noi surse la Poliţie. S-a aprobat Ordonanţa de Statut

A fost recuperată suma de peste 1.000.000 de lei, iar pentru diferenţă s-a instituit sechestru asigurator până la concurenţa prejudiciului rămas de recuperat”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș, care nu furnizează informații suplimentare.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată. (Foto: descriptiv) 

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441