930×122 CAPRA 5

evaziune fiscala

DOSAR-MAMUT ÎN ARGEȘ, CU ZECI DE INCULPAȚI ȘI DAUNE MARI

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

„32 de persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au declarat către organele fiscale şi au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor administrate achiziţii de bunuri (materiale de construcţii, bitum rutier, produse textile, piese auto etc.) de la două societăţi cu comportament de tip fantomă, deşi în realitate mărfurile facturate fie nu au existat, fie nu proveneau de la furnizorul declarat.

În acest fel s-a adus un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 1.378.145 de lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neachitat la bugetul de stat ca urmare a micşorării artificiale a bazei impozabile.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

A fost recuperată suma de peste 1.000.000 de lei, iar pentru diferenţă s-a instituit sechestru asigurator până la concurenţa prejudiciului rămas de recuperat”, informează Biroul de presă al Poliției Argeș, care nu furnizează informații suplimentare.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată. (Foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3