NOR CURIER 930X122

actual

DOSAR PENAL ÎN CAZUL UNEI TAXIMETRISTE DE LA ACTUAL CARE A PROMIS CURSE GRATUITE PENTRU VOTANȚI

Dosar penal în cazul unei taximetriste de la Actual care a promis curse gratuite pentru votanți. Poliția Municipiului Pitești a deschis dosar penal după ce a primit o sesizare în legătură cu un anunț publicat de taximetristă pe o rețea de socializare, ne informează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Potrivit sursei citate, dosarul penal a fost înregistrat în baza articolului din Codul Penal cu privire la “determinarea alegătorului să voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat – articolul 386 din Codul Penal”.

Articolul 386 din Codul Penal: „Coruperea alegătorilor. (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

„Hei, piteștene! Mâine (n.r. – astăzi) mergem la vot! Fără pretexte și fără excepții! Votezi cu cine vrei și pentru ce vrei! Iar dacă ai buletinul la tine (dovada că ai votat) și nimerești la mine în mașină, primești cursa gratis! Eu ies pe stradă pentru tine! Tu ieși 10 minute din casă pentru viitorul tău?”, aceasta este postarea taximetristei de la firma Actual.

Având în vedere că taximetrista nu a îndemnat pe nimeni să voteze sau nu pentru o anumită listă de candidaţi ori pentru un anumit candidat, legal, din punctul nostru de vedere, nu există răspundere penală, iar organul de anchetă ar urma să decidă neînceperea urmăririi penale.

Taximetrista are 37 de ani și este din Pitești. (Sursă foto: Facebook) 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3