930×122 CAPRA 5

arbori

DOSAR PENAL PENTRU TĂIERI ILEGALE DE ARBORI

Dosar penal pentru tăieri ilegale de arbori. O patrulă de jandarmerie a Detașamentului Curtea de Argeș a desfășurat ieri acțiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale și a transportului ilegal de material lemnos.

Citiți și: Sute de oameni în centrul Piteștiului

În comuna Băiculești au fost prinși mai mulți bărbați care cărau resturi de material lemnos tăiat anterior: „Bărbații au declarat verbal că au tăiat mai mulți arbori, pe care i-au transportat la gospodăria unuia dintre ei, în același timp indicând și locul din care au sustras materialul lemnos.

Examinând cioatele, care nu prezentau marca specifică, jandarmii și lucrătorii silvici au stabilit că o cantitate de 13,5 metri cubi de anin negru, în valoare de peste 7.000 de lei, a fost sustrasă din fondul forestier în mod ilegal.

Citiți și: Pitești. Revoltător! Ce a făcut un bărbat lângă Expo Parc

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”tăiere, rupere, distrugere, degradare ori scoatere din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, informează Biroul de presă al Jandarmeriei Argeș. Acest gen de faptă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare. (Sursă foto: Jandarmeria Argeș) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90