Donaris 930 x 122

consultanta

Dosarul „Consultanța”: Nicolescu, Drăghici și mai mulți primari au fost achitați de Înalta Curte

Dosarul „Consultanța”: Nicolescu, Drăghici și mai mulți primari au fost achitați de Înalta Curte

Citiți și: Director de stat, reținut de DNA. A cerut mită 350.000 euro de la un om de afaceri

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat azi nu mai puțin de 43 de achitări în Dosarul „Consultanța” vizând în principal așa-zise fapte de abuz în serviciu, unde DNA, timp de 8 ani, a audiat și trimis în judecată zeci de primari și viceprimari de comune și funcționari publici din județul Argeș, precum și pe fostul președinte PSD al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, și pe Mircea Drăghici, fost deputat PSD de Argeș.

Inițial, la 27 iunie 2018 magistrații au pronunțat 42 de achitări.

Citiți și: Argeș. Deputatul Bălășoiu, acuzat de sex cu un minor, scapă!

De data aceasta, celor 42 de achitări (toate dispuse acum pe „fapta nu există”) i s-a alaturat a patruzeci și treia, față de singurul inculpat condamnat la fond, care primise 2 ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre fostul director Iulian Cioflan. De asemenea, unul dintre capetele de acuzare împotriva lui Constantin Nicolescu a fost respins pe litera c): „nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”.

De asemenea, menționăm că trei inculpați nu au mai apucat să audă nici măcar soluția dinainte de rejudecare, murind în timpul procesului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 POSADA 3