SMART KIDS 930X122

dumitru tudosoiu

DUMITRU TUDOSOIU: DISPARE ARGEȘUL DIN FUNDUL CURȚII

Argeșul va fi primul județ din țară în care toate școlile vor avea grupurile sanitare în interior, anunță Dumitru Tudosoiu, șeful Inspectoratului Școlar.

Citiți și: Informație pentru toți elevii! Se interzice!

„În curând vor fi terminate lucrările pentru amenajarea grupurilor sanitare la mai multe unităţi şcolare din judeţ. Vom fi astfel singurul judeţ din ţară în care nu vor mai exista şcoli cu toalete în curte!”, a afirmat Dumitru Tudosoiu în conferința de presă de astăzi a Consiliului Județean.

Potrivit sursei citate, la această oră în județul Argeș școli care au wc-ul în fundul curții mai există în 20 de localități. Este vorba de 29 de grupuri sanitare, „însă majoritatea aflate în diverse faze de lucru, avizare, licitație, construcție”.

Citiți și: Orarul de iarnă în școli: ore și pauze mai scurte

Pe de altă parte, noul an școlar a început în Argeș cu patru unități care nu au autorizație sanitară de funcționare (în comunele Stoenești, Vedea, Bălilești și Mălureni), dar în condițiile în care aceste unități de învățământ fie vor fi mutate în alte clădiri, fie vor fi desființate, fie au parte de lucrări pentru a intra în conformitate, informează Consiliul Județean Argeș.

Din punct de vedere al autorizației ISU pentru securitate la incendiu, 119 clădiri dintr-un total de 849 în care funcționează unități școlare încă nu au această autorizație, precizează Consiliul Județean. 

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90