- Publicat de: ePitești
- 11-11-2016, ora 15:41
- Știri
E OFICIAL: DECIZIE PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI – CRAIOVA
E oficial: decizie pentru autostrada Pitești – Craiova. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că pe 10.11.2016 a demarat achiziţia publică a contractului „Revizuire studiu de fezabilitate şi elaborare proiect tehnic pentru autostrada Craiova – Piteşti”. În prezent, această documentaţie este în curs de verificare de către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice), care are termen 10 zile lucrătoare pentru a se pronunța. Potrivit CNAIR, în Master Planul General de Transport este estimat următorul calendar de implementare:
Citiți și: Pitești. Se pregătesc evenimente inedite în CentruAutostrada Pitești – Craiova
– An pentru demarare procedură pentru achiziţie studiu de fezabilitate: 2016.
Citiți și: Un nou Drum Expres în România! Conexiune directă cu Autostrada– An începere lucrări/an finalizare lucrări: 2018/2020.
Varianta de ocolire Slatina
– An demarare procedură pentru achiziţie studiu de fezabilitate: 2016.
– An începere lucrări/an finalizare lucrări: 2017/2019.
Varianta de ocolire Balş
– An demarare procedură pentru achiziţie studiu de fezabilitate: 2016.
– An începere lucrări/an finalizare lucrări: 2017/2018.
Prin includerea acestor proiecte în Master Planul General de Transport s-a asigurat finanţarea din fonduri externe nerambursabile, precizează CNAIR. Pentru implementarea cât mai rapidă a proiectului, compania a luat în calcul construirea variantei de ocolire Balş în regie proprie.
Autostrada Piteşti – Craiova va avea o lungime de aproximativ 124 de km, din care varianta ocolitoare Slatina – Balş (sector din A12 Craiova – Piteşti) la nivel de autostradă va avea o lungime de 39,48 de km.
„Ieri am lansat procedura de achiziție publică a contractului construirii autostrăzii Craiova – Piteşti, pe care am transmis-o la ANAP. Este un proiect nou, pe care-l vom implementa în două etape: mai întâi variantele de ocolire Balş și Slatina, iar apoi autostrada în sine. Acordăm foarte mare atenţie celor două centuri, doarece străbaterea celor două localităţi în momentul de faţă se face cu dificultate. Odată cu realizarea acestora, traficul în zonă se va îmbunăţi simţitor.”, declară Cătălin Homor, directorul general al CNAIR. (Foto Arhivă: libertatea.ro)