930X122 MAIA

carte

Editura Litera retrage de pe piață cartea controversată cu sfaturi halucinante pentru elevi

Editura Litera retrage de pe piață cartea controversată cu sfaturi halucinante pentru elevi

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Editura Litera retrage de pe piață tirajul cărții „Profu’ crede că învăț”, care conține îndemnuri la înjurături la adresa profesorilor și ritualuri voodoo de răzbunare, scrie publicația EducațiePrivată.ro.

Detalii despre acest subiect, AICI

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

„Am hotărât să retragem tirajul de pe piață, având în vedere valul de revoltă creat pe marginea cărții și faptul că publicul din România a înțeles în altă cheie mesajul satiric al ei”, anunță reprezentanții Litera.

Editura precizează că „am vrea să adăugăm că această decizie este luată pentru că respectăm opiniile publicului cititor pe care nu dorim să îl lezăm în nicio formă”.

Editura arată că volumul „Profu’ crede că învăț” „este un pamflet, în stilul deja consacrat autoarei Elise de Rijck”.

Reacția editurii vine după ce o învățătoare a semnalat în mediul online că volumul “Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” a fost prezentată de o librărie drept Material educațional recomandată pentru grupa de vârstă 6-8 ani, deși conținutul nu era în concordanță cu această categorie.

Fragmentele din carte publicate online au generat o adevărată dezbatere în rândul unei părți a părinților și a profesorilor, care au chestionat efectul pe care îl poate avea asupra comportamentului copiilor de 6-8 ani un volum cu subtitluri precum “Exersează-ți abilitățile de pupat în fund” sau cu mesaje grafice de tipul “Răzbună-te pentru acea dată când nu ai luat notă de trecere” sau “Dă cu capul aici”.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90