Donaris 930 x 122

carte

O învățătoare scandalizează. Sfaturi HALUCINANTE pentru elevi!

O învățătoare scandalizează. Sfaturi HALUCINANTE pentru elevi!

Citiți și: Se dă din nou liber în curtea școlii și după ore

O învățătoare a scris o carte care a ajuns în centrul scandalului pe Internet din cauza sfaturior negative pe care le promovează.

Citiți și: Veste de coșmar pentru elevi!

„(Profu’ crede că) învăț (caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar)” se intitulează cartea care a stârnit un val de controverse în mediul online din cauza conținutului său.

Cartea scrisă de Elise de Rijck pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani prezintă o serie de sfaturi pe care elevii sunt îndemnați să le urmeze, însă, după cum avertizează și autoarea, îndemnurile urmate pot atrage exmatricularea.

Mesajele controversate au fost prezentate chiar de o profesoară pe pagina de Facebook. Cadrul didactic a atras atenția asupra unor paragrafe din carte care te îndeamnă, printre altele, să dai cu capul de carte și să îți înjuri profesorii, însă exemplele nu se termină aici.

Un alt exercițiu constă în simularea unui ritual voodoo prin care elevul se poate răzbuna pe profesorul care nu i-a dat notă de trecere.

Părinții s-au declarat, la rândul lor, revoltați de conțiunutul acestei cărți, fiind de părere că „este plină de agresivitate și instigă la ură:

„Asta deja se numeste instigare la ură și violență! Musai să se ia măsuri!”, a comentat cineva.

„Doamne ferește! Chiar pe toate căile se urmărește distrugerea învățământului? Este instigare la ură, la acte de autoviolență și discriminare a corpului profesoral. Ar trebui să se ia măsuri, eventual să fie intentat un proces, cu mai multe capete de acuzare”, a mai scris o persoană.

„Dar de când elevul este nevoit să supraviețuiască anului școlar? Aceste mesaje sunt antieducaționale, antisociale, încurajează paranoia și accentuează, în unele cazuri, afecțiunile psihice”, a adăugat o altă persoană.

„De supraviețuire?….Pai scoala e lagăr? Aici prinde contur educația si dezvoltarea urmasilor noștrii Tragic!”, a mai scris cineva.

„Vai de mine! Este o carte pentru a crea viitori monștri, nu pentru a educa copii. O carte care își bate joc de copii. Ar trebui interzisa, iar autorul amendat. Cum adică sa dai cu capul pana îți pierzi cunoștința?! Sa înjuri? Sa trișezi?”, mai scrie o persoană.

Cartea „Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” este scrisă de Elise de Rijck și este „pentru toți elevii care se plictisesc în clasă, pentru aceia care se joacă pe ascuns pe telefonul mobil în timpul orelor și pentru cei nu foarte studioși care se uită pierduți la tablă fără să înțeleagă mare lucru”, potrivit descrierii de pe site-ul editurii Litera.

Cartea îi îndeamnă pe elevi să își exerseze „talentul de a ascuți creioane, visează cu ochii deschiși la locul unde ai prefera să fii, dându-l pe mâna unui tatuator pe cel mai enervant prof când e beat pulbere, și joacă bingo în secret cu colegii!Acestea și alte idei îți vor ocupa timpul cât să pari extrem de atent în clasă.

· Plină de idei despre cum să supraviețuiești anului școlar.

· Cu pagini albe la care să sari imediat ce profu’ se uită peste umărul tău.

· Cu spații pentru schoolfie și un anuar personal!

ATENȚIE! Această carte te face pasibil de exmatriculare!”., scrie autoarea pe pagina sa Facebook.

Sursa: qbebe.ro

Supernova-BTS-RO-External-banner-555x222px

Comentarii

6 comentarii

 • Meh spune:

  Vi se pare ca Elise de Rijck suna a nume de profesoara din Arges? Nu suna putin a nume intalnit in tarile nordice? Stiti, tarile acelea mai dezvoltate cu mult fata de Romania? La ea in tara e un autor de bestseller. La noi e “o profesoara din Arges care scandalizeaza”.

  Si legat de carte, trebuie sa ai o inteligenta peste medie sa prinzi niste ironii fine, pe care voi nu o aveti.

 • Un cetatean spune:

  @Meh – Corect, e o carte destinata lecturii, e literatura pe un ton ironic si comic, nu un indreptar metodologic pentru elevi, cei care fac confuzia sunt adultii de moda veche, primitivi, cei mai multi indoctrinati religios si care culmea, nu ar gasi deplasat sa le aplice din cand in cand cate o „corectie” fizica odraslelor dar li se pare deplasat sa creada ca umorul il poate ajuta pe un copil sa depaseasca niste clipe grele…

 • Monica spune:

  Vai ce glume bune…nu cumva sunteți una și aceeași persoană cu domnul de mai sus … Putea fi o gluma cartea daca se adresa unei categorii de vârstă ce înțelegea glumele ,un copil de 6-10 ani nu prea pricepe ironia asta fina…dar o puteti oferi copiilor dumneavoastră ,e perfecta pt ei…

 • Un cetatean spune:

  @Monica – Hai ca esti mai nostima decat cartea. Esti probabil genul care crede ca acea carte e citita pe furis de copii inocenti si nestiutori si care pe urma pun in aplicare tot felul de sfaturi oculte… Este acel tip de carte pe care un parinte deschis la minte i-o citeste copilului si, eventual, i-o si nuanteaza, in scop de divertisment, pentru a-i alunga stresul unor clipe grele de la scoala si pentru a dezvolta comunicarea sincera si detasata parinte-copil. Nu stiu ce copilarie ai avut, dar tu la 6 ani stiai ce inseamna ritual voodoo sau cum sa interpretezi metafora „abilitati de pupat in fund”? Mai relaxati-va, doamna, atat incrancenare nu va face bine!

 • Cineva spune:

  Ai noște răspunsuri improprii. O sa aflu cine ești, iar mai departe o să se ocupe cine trebuie de tine ! Spor la învățat să citești!

 • Gabriela spune:

  Buna ziua,
  Educatia presupune, in primul rand, promovarea unor valori morale ! Faptul ca aceasta carte se adreseaza unor copii, este cu atat mai grav. O persoana a mentionat intr-un comentariu ca este o carte pe care parintele ,,deschis la minte’ i-o citeste copilului” (…). Dubla tragedie pentru copil, nu-i suficient ca societatea aceasta ii ofera modele negative, dar mai vin si parintii si il smintesc…… Este nevoie de o petitie prin care sa se solicite ca aceasta carte sa fie retrasa din librarie. Eu sustin acest demers !

New Profesional Consult 570×90