930×122 CAPRA 5

comenius

ELEVI DIN 4 ȚĂRI, OASPEȚII COLEGIULUI „ZINCA GOLESCU”

Din anul școlar 2013-2014 Colegiul Naţional “Zinca Golescu” din Pitești este partener în proiectul Comenius “Open Minds! Open Europe! Together We Make It Better!!!”. Proiectul implică parteneri din încă patru ţări: Turcia (coordonatoarea proiectului), Italia, Portugalia şi Polonia. De la „Zinca” participă 14 cadre didactice și peste 100 de elevi (elevi dintre care 44 au fost sau urmează să ajungă în țările partenere), coordonator fiind Iuliana Roman, profesoară de fizică.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

După ce piteștenii de la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” au vizitat ţări partenere, a venit rândul ca ei să fie gazde primitoare pentru 47 de elevi de liceu din Portugalia, Turcia, Italia și Polonia. Oaspeții au fost primiți ieri la Primărie de viceprimarul Laurenţiu Zidaru. “În fiecare zi vom avea un program strict legat de temele proiectului. Vom vorbi despre democraţie, drepturile omului, drepturile copilului, empatie sau diversitate. Avem foarte multe teme pe ideea de schimb intercultural şi pe aceea de a învăța să ne adaptăm unei alte culturi.”, a spus Iuliana Roman.

Aseară elevii din străinătate și gazdele lor au asistat la Teatrul „Alexandru Davila” la un spectacol pregătit de Colegiul Naţional Zinca Golescu. Astăzi elevii din Portugalia, Turcia, Italia și Polonia vor vizita Palatul Parlamentului din București.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Despre acest proiect puteți (re)citi mai multe accesând linkul următor: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/44-de-elevi-de-la-zinca-golescu-portugalia-italia-polonia-si-turcia-vezi-galerie-foto/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3