Donaris 930 x 122

elevi

ELEVI DIN ARGEȘ, AȘI LA ORATORIE

Între 1 și 5 octombrie în Slănic Moldova a avut loc Naționala de Dezbateri pentru Elevi. Evenimentul a fost organizat de Ardor Moldova (Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică), cu sprijinul și susținerea directă a Ministerului Tineretului și Sportului și a Ministerului Educației Naționale. Au participat 70 de tineri din toate zonele țării.

Citiți și: Noi burse pentru elevi!

Argeșul a fost reprezentat de 4 elevi, însoțiți de profesorul Constantin Dedu: Antonia Constantinescu (Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești), Teodor Topologeanu (Colegiul Național „I.C. Brătianu”), Mihai Grecu (Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș) și Alexandra Crinu (Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș). Teodor Topologeanu și Mihai Grecu au obținut mențiuni la individual după zile întregi de dezbateri în echipe mixte. La secțiunea Karl Popper, Alexandra Crinu, împreună cu Vladimir Ciornenschi și Bianca Archip, ambii din Galați, a urcat pe primul loc.

Moțiunea supusă dezbaterii a fost următoarea: ,,Este justificat ca administrațiile locale să fie obligate să finanțeze proiecte de tineret care au implicare în viața comunității?”. Cei care participă la astfel de competiții învață să își structureze un dialog coerent, să argumenteze și să lupte pentru drepturile lor și ale altora. De asemenea, își dezvoltă cultura generală și capacitatea de a se implica în rezolvarea problemelor comunităților din care provin.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3