930×122 CAPRA 5

Arges

ELEVI, PROFESORI ȘI MEDICI DIN ARGEȘ, ÎMPOTRIVA CONSUMULUI DE DROGURI

La sediul C.P.E.C.A. Argeş din Piteşti a avut loc analiza activităţilor desfășurate în 2014 la nivelul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti, din care fac parte Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş şi omologul său din Vâlcea.

Citiți și: Argeșul este „însângerat”! Drame de nedescris în cuvinte

În ceea ce priveşte prevenirea consumului de droguri, tutun şi alcool în şcoală, membrii C.P.E.C.A. Argeş au implementat în județ 6 proiecte naţionale şi 13 proiecte locale. De pildă, în cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, adresat elevilor, specialiştii C.P.E.C.A. Argeş au derulat 8 activităţi de informare şi prevenire la Şcoala Generală „Negru Vodă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Şcoala Postliceală „Feg”, Liceul „Feg” (toate acestea din Piteşti) și Şcoala Gimnazială „Vrăneşti” din comuna Călineşti, la care au participat 346 de elevi, 34 de cadre didactice şi 3 medici.

Tot anul trecut colaborarea cu societatea civilă în domeniul prevenirii consumului de droguri şi de substanţe noi cu efect psihoactiv s-a concretizat prin activităţi comune cu Instituţia Prefectului, Poliția, Jandarmeria, Direcția de Sănătate Publică, Primăria și Poliția Locală Piteşti, Inspectoratul Școlar și Spitalul de Psihiatrie Vedea. În anul 2014 Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul Judeţean, Spitalul de Psihiatrie Vedea, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Municipal Curtea de Arges, Spitalul Orăşenesc Mioveni și Spitalul Orăşenesc Costeşti au transmis către C.P.E.C.A. Argeş 8 fişe standard de înregistrare a urgenţelor medicale produse ca urmare a consumului de droguri şi 7 fişe de admitere la tratament.

Citiți și: Mascații au luat cu asalt Colegiul „Brătianu” din Pitești

În evidenţa C.P.E.C.A. Argeş au fost înscrişi anul trecut 49 de beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală şi psihologică. De asemenea, pe parcursul anului 2014 au fost realizate 216 evaluări medicale, 311 servicii medicale, 24 de intervenţii de grup, 297 de şedinţe de management de caz şi 169 de informări medicale. (Foto: arq.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90