930 x122 grota rece

Arges

EXCLUSIV! PRIMELE IMAGINI CU VIITORUL POD DIN PITEȘTI PESTE RÂUL ARGEȘ

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Primăriei Piteşti, pentru care municipalitatea va încerca obţinerea de fonduri europene, este construirea unui nou pod peste râul Argeş în zona Calea Depozitelor, care să facă legătura cu comuna Mărăcineni. Reprezentanţii firmei proiectante, SC Proiectări Lucrări de Artă SRL, au prezentat astăzi la Primărie primele schițe 3 D ale viitorului obiectiv de infrastructură.

Citiți și: A nins în Argeș!

Podul va avea o lungime totală de circa 600 de metri şi o lăţime de peste 21 de metri. Pe fiecare sens de mers vor fi câte două benzi, cu o lăţime totală de 8 metri. Sub partea de rulare destinată maşinilor vor exista piste pentru bicicliști şi pentru pietoni, care astfel vor putea traversa podul în siguranţă. De asemenea, podul va avea în mijloc un pilon de susţinere în formă de lalea Burgundy (laleaua este simbol al Piteștiului), care în fiecare zi a săptămânii, cu ajutorul ledurilor, va fi luminat în câte-o culoare diferită (câte o culoare din curcubeu – roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo şi violet).

Vor mai fi construite şi drumuri de legătură cu podul, cu o lungime totală de aproape 2, 4 kilometri.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Costurile sunt estimate de proiectant la circa 50 de milioane de euro. Rămâne de văzut dacă și când va obține Primăria bani europeni pentru acest proiect și când vor începe lucrările.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90