930 x122 grota rece

Arges

defrisare

EXCLUSIV! „MASCAȚII” ȘI FISCUL AU DAT IAMA ÎN HOȚII DE LEMNE!

Poliţia Română a declanşat astăzi o acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic. Sunt vizate atât tăierile ilegale de arbori, cât şi eventualele infracţiuni de evaziune fiscală în acest domeniu. La această oră au loc peste 80 de descinderi în 11 judeţe, printre care și Argeș, şi în municipiul Bucureşti.

Citiți și: A nins în Argeș!

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. În descinderi sunt angrenaţi poliţişti din Direcţia de Ordine Publică a I.G.P.R. și ai inspectoratelor judeţene de poliţie din Argeș, Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava și Buzău, precum şi de la Poliţia Capitalei, sprijiniţi de jandarmi. De asemenea, participă şi specialişti de la Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, respectiv ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare din subordine. Practic, sunt angrenaţi 200 de poliţişti, 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală, 66 de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi 230 de jandarmi.

Echipele de control acţionează simultan în 82 de locuri, la sediile sociale, la puncte de lucru, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite şi gatere din cele 11 judeţe şi municipiul Bucureşti. Sunt vizate activităţile desfăşurate de peste 40 de societăţi comerciale cu obiect de activitate în exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului, precum şi mai multe persoane fizice. În cadrul acţiunii se verifică tot circuitul parcurs de la tăiere până la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind făcute controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90