Donaris 930 x 122

Arges

UTILAJ_PROSPECTIUNI_GEOLOGICE

EXCLUSIV! Prospecțiuni geologice cu explozibil și în Pitești!

După cum v-am mai informat, Prospecțiuni SA, firma din București controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, face prospecțiuni geologice în județul Argeș.

Citiți și: Argeșul este „însângerat”! Drame de nedescris în cuvinte

Dacă inițial au existat suspiciuni că acțiunea are ca scop găsirea unor zăcăminte de gaze de șist, autoritățile și reprezentanții societății au negat, anunțând că este vorba de hidrocarburi, mai exact de petrol. De altfel, beneficiarul prospecțiunilor este OMV Petrom.

Am întrebat și am aflat de la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș care sunt mai exact localitățile din județ pe raza cărora se fac aceste prospecțiuni geologice. Surpriză! Potrivit documentului de la APM Argeș, printre ele se numără și Piteștiul. Iată care sunt localitățile respective: Răchițele de Jos, Băbana, Ciocănești, Slătioarele, Ciocănăi, Smeura, Geamăna, Albota, Broșteni, Lăceni, Lăngești, Săpata, Mârghia de Jos, Chițani, Vedea, Lungulești, Vața-Alunișu, Preajba-Cartojani și Pitești. APM Argeș nu precizează ce zonă din Pitești face obiectul prospecțiunilor, dar dă din nou asigurări că „din documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș rezultă că efectuarea lucrărilor de prospecțiuni geologice nu prezintă niciun risc pentru populație”.

Citiți și: Mascații au luat cu asalt Colegiul „Brătianu” din Pitești

Amintim că prospecțiunile presupun detonarea de explozibil sub pământ, pentru detectarea eventualelor zăcăminte de petrol.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3