930×122 CAPRA 5

avalansa

Făgăraș: Zăpadă de aproape 2,5 m înălțime!

Făgăraș: Zăpadă de aproape 2,5 m înălțime!

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Serviciul Public de Salvamont Argeș transmite că, din păcate, după o perioada fără cazuistică la avalanșă, în ultimele trei sezoane de iarnă, au fost înregistrate opt decese la nivel național, în condițiile în care turiștii sau schiorii au fost surprinși de dinamizarea stratului de zăpadă, actualul sezon fiind încă în curs.

Intenția Salvamont România este ca la nivel național să fie în permanență minimum 25-30 de unități canine de avalanșă, răspândite pe arcul carpatic, astfel încât să se asigure o intervenție optimă. Acest lucru va fi cu atât mai necesar, în condițiile în care, în viitorul apropiat, vor exista trei elicoptere echipate pentru intervenție montană, dispuse judicios pentru optimizarea intervenției la care se va face de gardă pe perioada iernii, cu unități canine pentru avalanșă.

Citiți și: Video. Avertisment! Pericol mortal nevăzut!

În privința condițiilor meteo, în acest moment, zăpada ninsă măsurată pe platforma meteo Bâlea Lac, la altitudine similară cu Cota 2000 Transfăgărășan care se află pe versantul sudic, este de 235 cm. Trebuie însă menționat că stratul de zăpadă poate avea grosimi de câțiva metri în zonele de acumulare sau troienite.

Pentru informații suplimentare, punctuale, turiștii pot contacta salvamontiștii prin Dispeceratul Național Salvamont formând pe tastatura telefonului sintagma 0salvamont. Această modalitate de comunicare oferă turistului posibilitatea de a afla informații direct de la șeful formației Salvamont din zona în care intenționează să facă excursia.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90