NOR CURIER 930X122

angjați

FIRMELE DIN ARGEȘ LA CARE LUCREAZĂ STRĂINI VOR FI CONTROLATE

Inspectorii de muncă și lucrătorii Serviciului Teritorial al Inspectoratului General pentru Imigrări Argeş vor face controale la firmele din județ care au angajați cetățeni străini. Controalele vor urmări dacă există cazuri de străini care lucrează fără drept de muncă în țara noastră.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

Potrivit ITM, primirea la lucru a până la 5 străini fără drept de muncă pe teritoriul României se pedepsește cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare străin găsit într-o astfel de situație.

De asemenea, angajatorii care nu păstrează cel puţin pe durata perioadei de angajare o copie a permisului de şedere sau a documentului de călătorie din care să rezulte legalitatea şederii străinului pe teritoriul României vor fi sancționați cu amendă de la 700 la 1.000 de lei.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Oficial, în judeţul Argeş din afara Uniunii Europene sunt încadraţi în muncă 85 de salariați, la 45 de angajatori, iar din Uniunea Europeană, 385 de salariați la 180 de angajatori.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3