New Profesional Consult 930 x 122

Arges

FISCUL ARGEȘEAN, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș anunță că prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2037/08.07.2016/M.O. nr. 534/15.07.2016 se aprobă procedura pentru stabilirea perioadei fiscale semestriale/anuale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art.316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile și completările ulterioare, poate solicita utilizarea altei perioade fiscale decât luna sau trimestrul, respectiv:

semestrul calendaristic, dacă persoana impozabilă efectuează operaţiuni impozabile numai pe maximum 3 luni calendaristice dintr-un semestru
anul calendaristic, dacă persoana impozabilă efectuează operaţiuni impozabile numai pe maximum 6 luni calendaristice dintr-o perioadă de un an calendaristic.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

În vederea utilizării ca perioadă fiscală în sensul TVA a semestrului sau anului calendaristic, persoana impozabilă trebuie să depună o cerere justificată – formularul 306 „Cerere privind utilizarea ca perioadă fiscală pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic” la organul fiscal competent, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș. Cererea va fi însoţită de documente din care să rezulte activitatea desfăşurată şi periodicitatea, respectiv:

a)declaraţie pe proprie răspundere privind activitatea efectiv desfăşurată

b)balanţele de verificare întocmite pentru anul anterior, contracte sau comenzi, după caz

c)jurnalul de vânzări întocmit pentru anul fiscal anterior

d)alte documente relevante pentru luarea deciziei.

Termenul este până la data de 25 februarie a anului în care se exercită opţiunea.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3