Donaris 930 x 122

Arges

GOANA DUPĂ PETROL ÎN ARGEȘ: AFLĂ CE SPUNE AGENȚIA NAȚIONALĂ DE RESURSE MINERALE!

Prospecțiunile geologice pe care firma din București controlată de Ovidiu Tender le face de câteva luni în Argeș sunt perfect legale din punct de vedere al avizelor de la autorități.

Citiți și: Așa ceva nu s-a mai văzut pe șosele! Sancțiuni ca în nicio altă zi

Recent, o altă instituție a statului a anunțat oficial că lucrările se desfășoară și cu acceptul său. Este vorba de Agenția Națională de Resurse Minerale. „Aceste operațiuni petroliere au fost executate în baza acordului petrolier de explorare, dezvoltare și exploatare încheiat între Agenția Națională de Resurse Minerale și OMV Petrom SA, aprobat prin hotărârea Guvernului nr.287/2000, precum și în baza avizului nr.352-C din 14 august 2013 emis de Agenția Națională de Resurse Minerale”, precizează președintele Agenției Naționale de Resurse Minerale, Gheorghe Duțu, într-un răspuns scris la o interpelare care i-a fost adresată de Theodor Nicolescu, deputat PNL de Argeș.

Tot la cererea parlamentarului, președintele ANRM specifică și ce anume caută în Argeș pentru OMV Petrom firma controlată de Tender, Prospecțiuni SA: „Zăcământul cercetat pentru lucrările de prospecțiune menționate este un zăcământ de țiței și gaze asociate zăcămintelor de țiței aflat în exploatare”.

Citiți și: Predare de ștafetă în Argeș: Nepotul preia conducerea unei companii gigant

De la bun început, Agenția județeană pentru Protecția Mediului a anunțat că prospecțiunile au aviz de mediu și că „din documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș rezultă că efectuarea lucrărilor de prospecțiuni geologice nu prezintă niciun risc pentru populație”. Prospecțiunile presupun detonarea de explozibil sub pământ, pentru detectarea eventualelor zăcăminte de petrol.

Firma controlată de Ovidiu Tender s-a ales în Argeș cu 7 dosare penale pentru tulburare de posesie, oamenii săi fiind acuzați că au intrat pe unele terenuri fără acordul proprietarilor. Reamintim numele localităților din Argeș în care, potrivit Agenției județene pentru Protecția Mediului, se fac aceste prospecțiuni: Răchițele de Jos, Băbana, Ciocănești, Slătioarele, Ciocănăi, Smeura, Geamăna, Albota, Broșteni, Lăceni, Lăngești, Săpata, Mârghia de Jos, Chițani, Vedea, Lungulești, Vața-Alunișu, Preajba-Cartojani și Pitești. (Foto Ovidiu Tender: jurnalul.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90