New Profesional Consult 930 x 122

autoturisme de lux

CATUSE_LA_MAINI

GRUP DE ROMÂNI, ITALIENI ȘI BULGARI, ACUZAT DE TRAFIC DE AUTOTURISME DE LUX

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. Piteşti au făcut ieri 19 percheziţii domiciliare în Argeş, Sibiu, Vâlcea, Satu Mare şi Bistriţa pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizată suspectată de infracţiuni de înşelăciune, de spălare de bani, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, de uz de fals şi fals în declaraţii.

Citiți și: Piteștiul, sub asediu! Șoferii, la limita răbdării! „Ne luăm elicopter!”

Potrivit Poliției Argeș, din cercetări a reieşit că 34 de persoane, cetăţeni români, italieni şi bulgari, ar fi constituit în anul 2011 un grup infracţional pentru introducerea în ţară a unor autoturisme de lux. Conform aceleiași surse, o parte dintre membrii grupării ar fi avut rolul de a introduce pe teritoriul României, în baza unor documente falsificate şi cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia care figurau în bazele de date ale autorităţilor italiene ca fiind furate, acestea fiind ulterior comercializate de liderul grupării. De asemenea, alţi membri ai grupării ar fi introdus în România autovehiculele care făceau obiectul unor contracte de închiriere în Italia şi care mai apoi erau comercializate tot de liderul grupului, prin intermediul mai multor colaboratori. Ulterior comercializării lor în România către cumpărători de bună credinţă, titularii contractelor de închiriere ar fi înscenat furtul acestora.

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi falsificat contractele de vânzare-cumpărare şi facturile fiscale, ce atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societăţilor care închiriau autoturismele în patrimoniul membrilor grupului infracţional. Autovehiculele astfel introduse ar fi fost preluate de liderul grupului, care, prin intermediul unor colaboratori ce deţineau funcţii de execuţie, ar fi obţinut omologarea autovehiculelor, creând cumpărătorilor de bună credinţă aparenţa autenticităţii provenienţei acestora. Au fost identificate 31 de astfel de autoturisme de lux, care ar fi fost comercializate la un preţ total de 1.000.000 de euro. 24 de persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Piteşti pentru audieri.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

Acţiunea, la care au participat polițiști din toate județele menționate mai sus și jandarmi, a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, al D.G.A., DIPI și S.R.I.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90