EcoMoto 930×122

guvern

GUVERNUL A DECIS: VOM AVEA SALARIU MINIM DIFERENȚIAT

Guvernul a decis: Vom avea salariu minim diferențiat. ”Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică o serie de acte normative, printre care Codul Muncii – Legea nr. 53/2003 şi Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.

Citiți și: Lupta pentru supraviețuire: Bugetul românilor, sugrumat de cheltuieli!

Modificările aduse Codului Muncii vizează crearea cadrului legal pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor şi al vechimii în muncă.

Prin hotărâre de Guvern se va putea stabili nivelul salariului minim diferenţiat pentru anumite categorii de salariaţi: pentru salariaţii care sunt încadraţi pe studii superioare, precum şi pentru cei care au o vechime în muncă peste un anumit nivel”, informează Ministerul Muncii.

Citiți și: Bani în plus la salariu din ianuarie! Angajatorii sunt obligați

Hotărârea de astăzi a Guvernului va fi urmată de o alta prin care vor fi decise noile valori ale salariului minim și data intrării în vigoare a acestora.

Potrivit declarațiilor de zilele trecute ale guvernanților, de la 1 decembrie 2018 salariul minim ar urma să fie 2.080 de lei și 2.350 de lei pentru angajații cu studii superioare (dar care să lucreze în domenii aferente studiilor absolvite) și cu 15 ani vechime.

Amintim că, de la 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este 1.900 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3