New Profesional Consult 930 x 122

amiabilă

Important pentru toți șoferii! Se schimbă regulile RCA

Din toamnă, constatarea amiabilă de accident va putea fi completată și electronic.

Citiți și: Informații esențiale pentru toți șoferii!

Formularul de constatare amiabilă de accident necesar în cazul asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) va putea fi completat, din toamnă, și electronic, nu doar pe hârtie, potrivit unui proiect de normă adoptat recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), conform Avocatnet.ro.

Proiectul de normă ASF va adapta legislația RCA și va da posibilitatea încheierii formularului de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic. Formularul electronic va avea același model grafic și informații ca cel tipărit și va avea aceeași valoare juridică.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Conform noilor reglementări, “în cazul completării formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul”.

Baza tehnică va fi dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), împreună cu firmele de asigurare care emit RCA pe teritoriul României.

Documentul mai prevede că asigurătorii vor avea obligația, la momentul încheierii asigurării RCA, de a pune la dispoziția cumpărătorilor formularul de ”Constatare amiabilă de accident” pe suport hârtie sau să furnizeze informații cu privire la modalitatea de încheiere a acestuia în format electronic.

Proiectul de normă al ASF prevede că formularul electronic de constatare amiabilă va intra în vigoare de la 15 octombrie 2022.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90