930×122 CAPRA 5

flacăra centenarului

ÎN MIOVENI SE APRINDE FLACĂRA CENTENARULUI

În Mioveni se aprinde Flacăra Centenarului. România se apropie cu pași repezi de cea mai importantă zi din existența sa ca stat unitar, suveran și independent, 1 Decembrie 2018, atunci când întreaga națiune va sărbători 100 de ani de la Marea Unire.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Primăria Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Mioveni, va demara în oraș o serie de acțiuni unitare sub egida Centenarului Marii Uniri.

Prima dintre ele va avea loc pe 26 martie. Atunci vor fi organizate un seminar pe tema Unirii Basarbiei cu România și un spectacol folcloric susținut de Doina Bascovului și Doina Cârcinovului, alături de artiști invitați din Basarabia (Paul Ananie, Gabriel Dumitru și Nicu Mâță).

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Cea de-a doua acțiune se va desfășura pe 1 aprilie și va marca, de fapt, startul în Mioveni al manifestărilor dedicate Centenarului.

Programul zilei va include un ceremonial religios și militar, urmat de aprinderea Flăcării Centenarului la Monumentul Erolilor din Mioveni, elogierea eroilor locali care s-au jertift în Primul Război Mondial și de un program artistic.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90