Donaris 930 x 122

Arges

ÎN PITEȘTI APARE GHIDUL DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE ETNOBOTANICE

În fiecare an pe 26 iunie Agenţia Naţională Antidrog, prin centrele judeţene de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, marchează Ziua Internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Sub sloganul „Trăieşte-ţi viaţa fără droguri!”, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş va organiza cu această ocazie activităţi de informare, sensibilizare și conştientizare în mediul familial şi în comunitate, de panotaj şi de distribuire în Piaţa „Vasile Milea” şi în parcul Lunca Argeşului din Pitești de materiale cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe ilegale.

Specialiştii CPECA vor organiza cu acest prilej şi o masă rotundă, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Argeş, eveniment adresat doctorilor și asistenţilor şcolari din unităţile de învăţământ din Piteşti.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

De asemenea, pe 26 iunie, de la ora 11, la Biblioteca Judeţeană din Pitești, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş va lansa, în parteneriat cu Poliția, Ghidul de prevenire a consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Acest ghid este destinat prezentării la orele de consiliere şi dirigenţie din școlile argeșene şi cuprinde informaţii despre efectele şi consecinţele consumului de droguri şi de etnobotanice.

Amintim că recent în cartierul piteștean Prundu trei adolescenți s-au prăbușit la pământ după ce au fumat dintr-o țigară cu etnobotanice, fiind transportați cu ambulanțele SMURD la spital: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/cei-3-minori-cazuti-strada-prundu-au-fumat-o-tigara-cu-etnobotanice/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90