930×122 CAPRA 5

bacalaureat

Încă o probă de coșmar pentru elevi la Bac!

Încă o probă de coșmar pentru elevi la Bac!

Citiți și: Se anulează Evaluarea Națională și BAC-ul? Răspuns OFICIAL!

Limba română va avea examen separat la Bacalaureatul din anul 2027 și va atinge și partea de gramatică, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro.

Gramatica se predă în momentul de față în ciclul gimnazial, dar nu și în liceu. Nu se numără printre materiile preferate de către elevi, deși vorbim despre o materie esențială pentru orice elev. Mulți elevi se confruntă cu dificultăți majore când vine vorba despre exprimarea corectă în limba română.

Citiți și: Se schimbă Bacalaureatul!

Din 13 iulie legea învățământului preuniversitar este în consultare publică

Mai multe organizații au solicitat ca Limba română să aibă o probă scrisă de sine stătătoare la Bacalaureat și să nu fie inclusă într-o probă cu mai multe discipline, precum se arată în proiectul de text normativ.

În urma discuțiilor avute cu cei implicați, este foarte probabil ca varianta finală a proiectului de lege care să ajungă în guvern să cuprindă un examen de Bacalaureat 2027 la care proba de limba și literatura română, inclusiv gramatică, să fie probă scrisă de sine stătătoare, a anunțat oficialul.

“În zilele de 23 și 24 august vor fi cele mai mari dezbateri publice pe marginea proiectelor legilor învățământului preuniversitar și învățământului superior. Vom face publice și orele [la care se vor ține] pentru a aduna cât mai multe opinii… Despre ceea ce s-a întâmplat până acum, am reținut multe propuneri de îmbunătățiri ale proiectului de lege. În urma discuțiilor avute cu cei implicați, este foarte probabil ca varianta finală a proiectului de lege care să ajungă în guvern să cuprindă un examen de Bacalaureat 2027 la care proba de limba și literatura română, inclusiv gramatică, să fie probă scrisă de sine stătătoare.

Este una din îmbunătățirile aduse pe parcurs, sunt multe altele care vor fi făcute publice după o centralizare. Vă spun că am primit mult peste 1.000 de astfel de propuneri. Unele dintre ele constructive, drept urmare mulțumesc… Veți vedea după ce vom centraliza datele care este forma în care va fi adoptat proiectul legii învățământului preuniversitar, respectiv proiectul legii învățământului superior România Educată în guvern”, a spus ministrul.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3