New Profesional Consult 930 x 122

bacalaureat

ÎNCEPE SESIUNEA DE TOAMNĂ A BACALAUREATULUI

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august-septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2019, sesiune care va începe astăzi.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi peste 28.700 de candidați provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Sesiunea august-septembrie 2019 începe cu probele scrise, programate astfel:

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

-21 august – limba şi literatura română/E)a;

-22 august – limba şi literatura maternă/E)b;

-23 august – proba obligatorie a profilului/E)c;

-26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfășura în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) pe 29 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) va avea loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată pentru 2 și 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12 și 16. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 7 septembrie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se va face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise va fi de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 21-22 august, luni, 26 august, între orele 8 și 16, și vineri, 23 august, între orele 8 și 14.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea a cel puțin notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea a cel puțin mediei 6 la probele scrise.

În sesiunea iunie-iulie 2019 a Bacalaureatului în județul Argeș au existat 8 medii de 10:

Ioana Adina Antonescu, Colegiul Național “Ion C. Brătianu” din Pitești;

Andreea Valeria Atanasescu, Colegiul Național “Ion C. Brătianu” din Pitești;

Maria Irina Botea, Colegiul Național “Ion C. Brătianu” din Pitești;

Izabela Mihaela Ene, Liceul Teoretic “Ion Mihalache” din Topoloveni;

Cosmina Georgiana Floarea, Colegiul Național “Ion C. Brătianu” din Pitești;

Bianca Mihaela Gănescu, Colegiul Național “Ion C. Brătianu” din Pitești;

Radu Nicolae Rotaru, Colegiul Național “Alexandru Odobescu” din Pitești;

Alexandru Motoi, Colegiul Național “Ion C. Brătianu” din Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90