930×122 POSADA 5

Arges

Înfricoșător! Cum s-ar răspândi norul radioactiv în cazul unui incident nuclear în Ucraina

Înfricoșător! Cum s-ar răspândi norul radioactiv în cazul unui incident nuclear în Ucraina

Citiți și: Breaking news! Informare pentru toți navetiștii din județ

Ucraina și țările imediat apropiate, inclusiv România, ar avea cel mai mult de suferit dacă material radioactiv de la centrala nucleară de la Zaporojie ar fi aruncat în aer în urma unui incident, potrivit unei simulări făcute de Institutul Hidrometeorologic ucrainean, conform Hotnews.ro.

Concentrațiile radioactive cele mai mari s-ar fi deplasat spre vest, deasupra teritoriului Ucrainei și s-ar fi dispersat încet spre Belarus, Polonia, Slovacia și Țările Baltice.

Citiți și: Argeș. Ce s-a ales de băiatul de 20 de ani dispărut ieri

O parte din materialul radioactiv ar fi acoperit și țara noastră, inițial nordul țării apoi nord-vestul și sud-vestul țării.

În ultimele ore ale simulării material radioactiv ar fi urmat să se îndrepte spre Rusia și spre zona Mării Azov.

Zeci de lucrători ai serviciilor de urgență ucrainene, purtând măști de gaze și costume de protecție, au participat la un exercițiu de intervenție în caz de dezastru, pe fondul temerilor legate de un alt dezastru asemănător celui de la Cernobîl.

Centrala nucleară Zaporojie a fost cucerită de forțele rusești în luna martie. Ea rămâne aproape de liniile de front și a fost bombardată în mod repetat în ultimele săptămâni. Pe o simulare extinsă radiațiile ating toată România.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc pentru loviturile asupra centralei, în special începând din 5 august.

Foto: Digi24.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3