SMART KIDS 930X122

elevi

INTERZISE ÎN ȘCOLI ȘI LICEE. DECIZIE RADICALĂ

Ministrul Educației, Liviu Pop, a semnat un ordin de schimbare și completare a regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Printre altele, în document se prevede că folosirea de către elevi a telefonului mobil în timpul orelor de curs este interzisă, cu o excepție.

„În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ.”, se arată în noul regulament.

De asemenea, este interzisă sancționarea elevilor care nu poartă uniformă școlară: „În unităţile de învăţământ se asigură dreptul fundamental la învăţătură şi este interzisă orice formă de discriminare a copiilor/elevilor şi a personalului din unitate.

În unităţile de învăţământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educaţie al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceştia a serviciului pe şcoală, interzicerea participării la cursuri sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii de învăţământ sau altele asemenea.”

Amănunte, AICI.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90