930 x122 grota rece

Arges

ISU, MĂSURĂ URGENTĂ – SUNT VIZATE MALL-URILE DIN ARGEȘ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului îi va informa pe administratorii de mall-uri și de alte clădiri comerciale asemănătoare din Argeș asupra obligațiilor pe care le au atunci când organizează concerte sau alte evenimente similare cu public. De asemenea, le vor pune în vedere să notifice ISU Argeș ori de câte ori vor organiza manifestări care presupun prezența într-un spațiu închis a cel puțin 200 de persoane în același timp.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Acțiunea ISU Argeș este determinată de o măsură a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), anunțată în urmă cu puțin timp. Măsura vine ca urmare a incidentului de vineri seara dintr-un complex comercial din Piatra Neamț, acolo unde, la un concert, mai multor spectatori li s-a făcut rău din cauza supraaglomerației. Cazul s-a lăsat cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

„Readucem în atenție situația înregistrată la concertul derulat în cursul serii de vineri la un complex comercial din municipiul Piatra Neamț, unde pentru siguranța participanților a fost necesară dispunerea unor măsuri imediate din partea pompierilor, astfel încât efectele generate de supraaglomerarea spațiului de manifestare să fie optim gestionate. Pentru prevenirea unor cazuri similare, care să pună în pericol viața și siguranța participanților la diverse evenimente cu public numeros, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește principalele obligații care le revin organizatorilor în astfel de situații:

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

-stabilirea planului de organizare a evacuării utilizatorilor odată cu finalizarea lucrărilor de realizare a amenajărilor

-respectarea numărului maxim de persoane prevăzut în proiectul de amenajare pentru manifestările în spații închise

-delimitarea zonelor amenajate temporar în spații închise cu mijloace de marcare și indicatoare de securitate corespunzătoare

-instruirea personalului cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor asupra modalităților practice de acțiune privind evacuarea utilizatorilor în caz de incendiu.

În vederea susținerii climatului de siguranță la astfel de evenimente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate informarea administratorilor clădirilor de tip mall sau ai altor categorii de construcții în care se organizează manifestări de gen cu privire la obligațiile enumerate.

Totodată, IGSU a solicitat inspectoratelor pentru situații de urgență întreprinderea demersurilor în vederea notificării de către administratorii construcțiilor cu privire la intenția de a organiza manifestări care presupun prezența a minimum 200 de persoane în spații închise.”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3