NOR CURIER 930X122

lemn

IZ DE PUȘCĂRIE ȘI AMENZI URIAȘE! AFLĂ BILANȚUL FINAL!

Amenzi de peste 1.200.000 de lei, 11 dosare penale, activitatea a cinci societăţi comerciale suspendată şi mii de metri cubi de lemn confiscaţi, în valoare de peste 3.600.000 de lei – acestea sunt rezultatele finale obţinute în urma descinderilor făcute în domeniul silvic de Poliţia Română în 11 judeţe, printre care și Argeș, şi în Bucureşti. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Poliția Română.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Acţiunea declanşată joi în judeţele Argeș, Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava și Buzău şi în Bucureşti urmăreşte verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind făcute controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, echipele de control au descins în 82 de locuri, respectiv sedii sociale, puncte de lucru ale unor societăţi comerciale de profil, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite şi gatere. Au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care 5 de evaziune fiscală, 2 de fals şi uz de fals, 2 la legea 31/2000 privind stabilirea şi sancţionarea delictelor silvice şi 2 la Codul Silvic. Totodată, poliţiştii au confiscat aproape 254.000 de lei, bani care ar proveni din comiterea de infracţiuni. Au fost date 114 amenzi, în valoare totală de 1.200.290 de lei, şi au fost confiscaţi aproape 28.000 de mc de lemn, în valoare de peste 3.610.000 de lei. Pentru neregulile constatate a fost suspendată activitatea a cinci societăţi comerciale.

Citiți și: Argeș. Pădurari prinși în flagrant în timp ce tăiau și furau arbori

Reamintim că în acţiune au fost angrenaţi 200 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, ai Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R. și ai inspectoratelor judeţene de poliţie din cele 11 județe și din București. Împreună cu poliţiştii au acţionat 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală, 66 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi 230 de jandarmi.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90