930 x122 grota rece

Arges

JANDARMII IES AZI ÎN STRADĂ: EXERCIȚII ȘI DEFILARE ÎN PITEȘTI

Astăzi se împlinesc 165 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care marchează întemeierea Jandarmeriei Române.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În acest context jubiliar, jandarmii argeşeni au pregătit o serie de activităţi dedicate comunităţii locale. Astfel, azi, începând de la ora 10:30, jandarmii vor prezenta în Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti exerciţii demonstrative specifice detaşamentului mobil de intervenţie (modul de acţiune al jandarmilor în diferite situaţii tactice). De asemenea, jandarmii-conductori şi câinii de serviciu vor face exerciţii de disciplinare şi de intervenţie. În plus, publicul va putea vedea tehnica de luptă, de intervenţie şi auto specifice detaşamentului mobil şi jandarmeriei montane.

Personalul specializat le va sta la dispoziţie spectatorilor, pentru a răspunde la întrebări şi a oferi explicaţii în legătură cu cele expuse. Jandarmii specializaţi în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale vor purta discuţii cu cei interesaţi de modalităţile concrete de acţiune în domeniul antiinfracţional şi antivictimal. Cadrele serviciului resurse umane vor da informații referitoare la oferta educaţională a Jandarmeriei Române, respectiv despre condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru a fi admişi în instituţiile de învăţământ.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Toate aceste activităţi vor culmina cu defilarea unui detaşament constituit din 70 de jandarmi şi tehnică auto pe traseul Piaţa Primăriei-Cercul Militar-Piaţa „Vasile Milea”.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3