930 x122 grota rece

decese

MAI MULTE CAZURI DE MORTALITATE INFANTILĂ ÎN ARGEȘ

Mai multe cazuri de mortalitate infantilă în Argeș. Octombrie 2018 este cea mai recentă lună în privința căreia Direcția de Statistică are informații centralizate despre fenomenele demografice din județ.

Citiți și: Argeș. Declinul continuă!

Potrivit sursei citate, în octombrie anul trecut în Argeș au fost înregistrate 7 cazuri de mortalitate infantilă (copii sub un an), cu 5 mai multe atât față de luna precedentă, cât și față de octombrie 2017.

O cauză a mortalității infantile în județul Argeș o reprezintă problemele respiratorii, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Citiți și: Argeș. O firmă importantă angajează!

Pe de altă parte, și în octombrie 2018 Argeșul a avut spor natural negativ (mai multe decese decât nașteri). Au fost 693 de persoane decedate și 468 de nou-născuți.

Comparativ cu octombrie 2017, numărul nou-născuților a fost mai mare cu 9 (+1,9%). Mai mare, cu 65 de persoane (+10,4%), a fost, însă, și numărul deceselor.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3