Donaris 930 x 122

dumitru coarnă

MARE NEMULȚUMIRE ÎN POLIȚIE! MITING DE AMPLOARE

Mare nemulțumire în Poliție! Miting de amploare. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a depus la Primăria Capitalei o cerere pentru organizarea pe 24 martie 2018 a unui miting în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Citiți și: Poliția, anunț de ultimă oră!

Sindicaliștii, care anunță că va fi un miting “de amploare”, au două mari nemulțumiri: salariile și programul de lucru.

“Am avut o întâlnire la Ministerul Afacerilor Interne cu un secretar de stat, dar a fost doar ca să marcheze momentul. Cei de la Poliţia Română ne-au contactat, dar nu au ce le trebuie. Ei vor să facă program de lucru fără oameni. Nu se poate! Trebuie să angajeze oameni!

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Nu există nicio variantă pentru un program normal şi legal de lucru, doar dacă angajează 25.000 de oameni. Ar mai fi o variantă B de compromis, şi anume să plătească munca suplimentară, plată care acum, prin Ordonanţa 90, este interzisă.

Ca să reglăm cât de cât deficitul acesta de personal, ar trebui să corecteze Ordonanţa numărul 90, articolul 8, și să plătească munca suplimentară, un maxim de 32 de ore pe lună, atât cât prevede legea. Atunci am putea să intrăm într-o oarecare logică.

Acestea au fost propunerile pe care le-am făcut conducerii IGPR şi MAI. Am propus încadrarea corespunzătoare conform organigramei. Dacă nu există posibilitatea asta, să se plătească munca suplimentară!”, precizează Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), într-o declarație pentru Mediafax.

Orele între care se va desfășura mitingul vor fi anunțate.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90