Donaris 930 x 122

bogdan sitaru

MEDALIAȚI OLIMPICI DIN ARGEȘ, PREMIAȚI

Ieri, în București, la Palatul Național al Copiilor, a avut loc festivitatea de premiere de către Ministerul Educației și Cercetării a elevilor care au obținut în anul 2019 medalii, premii și mențiuni la olimpiadele și competițiile internaţionale pe discipline.

Citiți și: ARGEȘENI MEDALIAȚI LA OLIMPIADA INTERNAŢIONALĂ DE FRANCEZĂ

De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit şi unitățile de învățământ din care provin laureaţii.

Județul Argeș a fost reprezentat de următorii elevi:

Citiți și: ARGEȘEAN, AUR LA INFORMATICĂ. PUNCTAJ MAXIM!

-Ioana Tuțu, clasa a X-a, de la Colegiul Național Pedagogic “Carol I” din Câmpulung – premiul II la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Mihaela Grigorescu;

-Horia Iorgulescu, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Ion C.Brătianu’’ din Pitești – premiul III la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Tatiana Florea. AICI, amănunte despre performanțele lui Horia Iorgulescu și Ioana Tuțu;

-Bogdan Sitaru, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Dinicu Golescu’’ din Câmpulung – medalia de argint la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală și argint la Olimpiada Internațională de Informatică, prof.coordonatori: Octavian Dan Dumitrașcu și Costin-Andrei Oncescu (fost medaliat internațional). AICI, amănunte despre performanța lui Bogdan Sitaru.

“Conform reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele obținute la olimpiadele/concursurile internaționale sunt următoarele: 12.550 de lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 de lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 de lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 de lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 de lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Premiile acordate elevilor participanți la competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale etc.) sunt următoarele: 4.440 de lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 de lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 de lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 de lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorilor care au pregătit elevii li s-a acordat un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevi.

Școlii de proveniență a elevilor i s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele respective vor fi folosite pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ”, precizează inspectorul școlar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441