930×122 CAPRA 5

bogdan sitaru

MEDALIAȚI OLIMPICI DIN ARGEȘ, PREMIAȚI

Ieri, în București, la Palatul Național al Copiilor, a avut loc festivitatea de premiere de către Ministerul Educației și Cercetării a elevilor care au obținut în anul 2019 medalii, premii și mențiuni la olimpiadele și competițiile internaţionale pe discipline.

Citiți și: 6 elevi olimpici din Argeş s-au calificat la Asia Pacific Liguistics Olympiad

De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit şi unitățile de învățământ din care provin laureaţii.

Județul Argeș a fost reprezentat de următorii elevi:

Citiți și: ELEV DE LA ”BRĂTIANU”, LAUREAT OLIMPIC

-Ioana Tuțu, clasa a X-a, de la Colegiul Național Pedagogic “Carol I” din Câmpulung – premiul II la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Mihaela Grigorescu;

-Horia Iorgulescu, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Ion C.Brătianu’’ din Pitești – premiul III la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Tatiana Florea. AICI, amănunte despre performanțele lui Horia Iorgulescu și Ioana Tuțu;

-Bogdan Sitaru, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Dinicu Golescu’’ din Câmpulung – medalia de argint la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală și argint la Olimpiada Internațională de Informatică, prof.coordonatori: Octavian Dan Dumitrașcu și Costin-Andrei Oncescu (fost medaliat internațional). AICI, amănunte despre performanța lui Bogdan Sitaru.

“Conform reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele obținute la olimpiadele/concursurile internaționale sunt următoarele: 12.550 de lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 de lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 de lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 de lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 de lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Premiile acordate elevilor participanți la competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale etc.) sunt următoarele: 4.440 de lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 de lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 de lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 de lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorilor care au pregătit elevii li s-a acordat un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevi.

Școlii de proveniență a elevilor i s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele respective vor fi folosite pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ”, precizează inspectorul școlar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90